Historien bag det kendte Rolling Stones logo

Du kender sikkert til et af alle tiders bedste rock bands, Rolling Stones, som du har kunnet læse om tidligere her på siden. Men kender du til historien bag det kendte Rolling Stones logo med den røde tunge?

Inspireret af Mick Jagger

Logoets historie går tilbage til 1969, hvor Mick Jagger var utilfreds med den grafiske sektion hos pladeselskabet Decca Records. Derfor fandt Jagger frem til den studerende kunstdesigner John Pasche, som studerede på Royal College of Art i London.

Det blev Pasche, som kom op med det endelige logo, men til at starte med havde Jagger en helt anden ide i tankerne. Jagger ville have Pasche til at skitsere en hellig figur. Bandets forsanger var vild med hindugudinden Kali, men Pasche formåede at tale Jagger ud af den daværende Indien hype.

Pasche ønskede i stedet at gå imod autoriteterne, og ideen til logoet med den enorme mund er ikke overraskende inspireret af Mick Jagger. Da Pasche mødte Jagger for første gang, lagde han mærke til hans enorme læber og mund.

Det tog Pasche to uger at komme op med “Tunge og læbe designet”, som gruppen betalte 50 pund for til at starte med. Rock bandet var dog så glade for designet at de gav designeren en bonus på 200 pund, og de endte også op med at arbejde med ham i fire år i perioden mellem 1970 og 1974. Du er muligvis også stødt på Pasche designs hos andre artister, da han også har skabt kunst for The Who, Judas Priest, Jimi Hendrix, Sir Paul McCartney og mange andre.

Unge mennesker er vild med rock, og det er også den unge befolkning, som har bidraget til logoets popularitet.

Rolling Stones butik i London

Unge mennesker er vilde med rock, og køber merchandise i lange baner. Flere forskellige brands har længe brugt det kendte Rolling Stones logo i form af tøj og anden merchandise. Flere steder har du også mulighed for selv at designe produkter som fx vægtapet med den populære tunge på Familietapeter.dk, hvis du vil have den op på væggen. Nu kan du også få fingre i officiel merchandise i den officielle Rolling Stones butik, som åbnede for nylig i London.

Rolling Stones tungen er på museum i London

Victoria & Albert museet i London købte det originale Rolling Stones tunge og læbe logo for omkring 92.000 amerikanske dollars tilbage i 2008.

Pasche havde allerede besluttet at sælge den originale tegning på en auktion, da museet anmodede om at sætte det på en udstilling. Men da museet hørte at værket var til salg på en auktion, gav de det vindende bud, og halvdelen af det endte med at gå til en kunstfond velgørenhed.

kheera