Det er der, hvor du finder nerve og sjæl

Musik er følelser, og for mange så er rock der, hvor du finder mange af de helt store tekster og også de musikere, som forstår at tolke musikken på deres instrumenter, specielt guitaren, så følelserne får frit spil.

Der er jo en grund til at den tidligere Beatles og nu hedengangne musiker George Harrison skrev et nummer, som hedder ” While my guitar gently weeps”, for er der et instrument, som tillader brugeren at vise følelser, så er det netop guitaren.

Det største instrument

Guitaren finder du i al slags rock, fra den første rock- og bluesnote fra Robert Johnson til den sidste, slået af et af de store metalbands, som i øjeblikket gæster København. Der er guitaren i forskellige udformninger det, som de alle har med sig.

Guitaren er også et instrument, som kan bruges til at spille mange forskellige genrer. Fra klassisk til metal. Det er et alsidigt instrument, og der er en let og hurtig opdeling, hvis du har flere guitarister i dit band. En rytme-, en leadguitarist og en fordeling, som sikrer, du får det bedste ud af det, som du har, og så af den musik, som du spiller.

Det er til alle aldre

Der er rock, som henvender sig til næsten alle, og der er sågar noget, som henvender sig til børn gennem sider på nettet som kidsbrandstore.dk og andre. Det er et stort marked, og rockmusik og rock er en del af det hele. Reklamerne for børn har fængende rockmusik, der fanger alle ind.

Rockmusikken er alle steder, og du kan i dag høre reklamer, som har musik med fra de største rockbands nogensinde. Bands som Queen, Led Zeppelin og Ozzy Osbourne, bare for at nævne nogle af de allerstørste.

Rock er kommet for at blive, og at den hele tiden er i udvikling er med til at bekræfte, at det ikke dør ud, selvom der er mange journalister og såkaldte musikspecialister, som gerne vil lægge rockmusikken i graven. Men tilslutningen er stor, måske ikke som den var i storhedstiden, men heller ikke så den ikke kan trække fulde huse med de store drenge.

Grunden til, at rock overlever, er, at det er der, hvor du finder sjælen, nerven og de musikere, som lever rocklivsstilen. Det er ikke altid en livsstil, som er sund, men der er en grund til, at der er dukket en frase op som sex, drugs and rock´n´roll. Noget, som efter rock for alvor kom frem, for evigt er bundet til musikken, som har givet os så meget sjæl, nerve og så mange følelser, at det nogle gange er svært at forstå, hvordan musikerne kan spille musikken, uden selv at være i en fysisk eller mental smerte, som verden ikke har set lignende i de mange millioner år, den har eksisteret.

kheera